ML Training Schedule (V.3) Monday, September 6th - 9:00am to 5:00pm To ensure that Mug Leaders are fully prepared to carry out their roles and impact new-to UBC students on Imagine Day To ensure that all leaders are knowledgable about and confident in their roles specific to each portion of Imagine Day Goals of ML Training: To ensure that all leaders are properly trained in safety procedures at Thunderbird Arena for the Pep Rally To ensure proper faculty-specific messaging is communicated to leaders to convey to new-to-UBC students on Imagine Day Session Location Start End Description SL/SM Arrive SUB Ballroom 9:00 AM 9:30AM 30min Get ready for arrival of MLs SLs check in MLs in SUB Ballroom, O-Team to contact any leaders not ML Check-in SUB Ballroom 9:45 AM 10:00AM 15min present To mirror Imagine Day Morning Meetings as best as possible. ML's will check-in, SLs will facilitate introductions, icebreakers (for MLs to use on ML Morning Meeting & **SUB** 10:00AM 10:45 AM 45min Imagine Day) and team bonding, ML manuals, overview of training day, Overview of Training any questions. Ten minutes will be spent going over the AMS Messaging from SL Training and the ML Manuals. Travel Time/Bathroom Within SUB 10:45 AM 10:50AM Break SLs, SMs and faculty representatives to go through schedule of Imagine Day by faculty. Will cover faculty-specific logistics, goals and tips for each portion of the day including leader check-in, Meet the Dean, lunches (and SUB 10:50AM 11:55 AM 55min **Faculty Sessions** breakfasts if applicable), and the Main Event. Leaders will be taught cheers (but will practice them at lunch) and faculty specific messaging for new students communicated from Faculty representative(s). Travel Time/Bathroom To Ballroom 11:55 AM 12:00 PM Break Mini pep rally complete with cheering to say thanks to the leaders and get Speeches & Pep Rally them excited for Imagine Day! Speech and "Thank You' from Brian SUB Ballroom 12:00 PM 12:50 PM 50min Safety Overview Sullivan, then Shannon to address leaders and overview safety procedures, usher cooperation, timing, etc. Travel Time To MacInnes 12:50 PM 1:00 PM To mirror Imagine Day lunch time. Have lunch (mirroring most faculties' MacInnes Field Imagine lunch), discuss the importance of waste management, group (SUB Ballroom if 1:00 PM Lunch 1:30 PM 30min bonding. Also, practicing faculty cheers! Ams Exec will mingle with rains) leaders during lunch. **Travel Time** To Sub 1:30 PM 1:40 PM Squads break-out to plan their Imagine day specifics i.e. Campus Tour route, SSW plans/last minute practice, make signs, details on leader check SUB breakout Squad Break-Outs 1:40 PM 2:30 PM 50min in, pep rally loading and how lunch will work for their faculty. This is key rooms team bonding time in which leaders will create MUG and Squad signs and SLs distribute T-shirts. A mock campus tour to give leaders a chance to practice for Imagine. SLs 40min to give examples on the way and encourage MLs to do the same. Tour will Campus Tour **Around Campus** 2:30 PM 3:10 PM end at T-Bird. Mirroring the Imagine Day loading and unloading plans for all faculties to Thunderbird Loading Tbird Arena 3:10 PM 3:45 PM 35min enter the arena, as well as general idea of the seating plan. Final Overview directions and 'Thank You's' from O-Team. Travel Time (Except To Sub 3:45 PM 3:55 PM Eng, Sauder, Sci) Engineering, Sauder & Overview of safety, loading and unloading for the faculties whose Dean

20min

sessions are taking place in Tbird Arena.

SLs to return to SUB with O-Team and help with final preparations, ie.

stapling signs, etc. Any MUG Leaders who have not completed their signs,

or who have any further questions, can come back to the SUB as well . All other leaders can leave straight from Thunderbird Arena.

4:05PM

Until

Done

Tbird Arena

SUB Ballroom

Science - MTD

Overview

Final Preparations

3:45 PM

4:00 PM